Yoga stromingen

Bhakti yoga

Bhakti yoga, in de Gita verwijst het woord Bhakti-yoga naar een eeuwenoude filosofie en methode van zelfrealisatie, die al sinds onheuglijke tijden door miljoenen mensen wordt gepraktiseerd. Bhakti-yoga is een populair en een relatief kort pad, juist omdat het is gebaseerd op Liefde. Liefde voor God, voor de mens, voor jezelf.

Hatha yoga

Hatha komt van de woorden 'ha', wat 'zon' betekent, en 'tha', welk 'maan' betekent. Het fysieke lichaam wordt bij Hatha yoga uitgelijnd door middel van lichamelijke oefeningen, de zogenoemde asana´s.

Jnana yoga

Het Goddelijke aspect bevat onze eigen Ziel (is niet persoonlijk). Isvara (overziel). Brachama  (gehele kosmos) er zijn vele andere aanduidingen voor de aspecten. Voor de mens is Zelf realisatie in het verschiet. Zelf realisatie is dat de Ziel van zichzelf bewust is. Een niet te beschrijven proces, omdat het ver boven het denkproces is. Jnana yoga, niets bij leren maar afleren. Controle verkrijgen over de zinnen achter de zintuigen.

Karma yoga

Karma speelt in het hele dagbewustzijn en is hetzelfde als DNA, karakter, erfelijkheid, enz. Het is de houding in het leven. Fysiek en mentaal de levenskunst om Bhakti en Jnana meer en meer te installeren.

Mantra yoga

Na jarenlange beoefening van “Hatha Yoga”, “Purna Yoga” en “Kriya Yoga”, vindt Hein Braat, dat alles, dat werkelijk gericht is op een zoektocht naar “Licht”, “Liefde” en “Eenheid”, onder de noemer “Yoga” valt.

Meer yogastromingen op Fascinerend.

 

YoginiMenu